29 januari 2009

Over het naleven van goede voornemens...

Ons appartementje meer opruimen, meer afspreken met vriendjes en vriendinnetjes, meer bezoekjes brengen aan de grootouders, veel boeken lezen, enkel friet eten op vrijdag, meer én op regelmatige basis bloggen.

Dat waren ze, onze goede voornemens die we amper een maand geleden maakten. Tijd voor een eerste evaluatie!

- Ons appartementje meer opruimen: We hebben al flink opgeruimd toen we bezoek kregen, maar momenteel staat het hier weer behoorlijk vol en zijn we nog steeds niet door onze berg kleren :-( We hebben nog maar één keer de afwas naar meme en pepe gebracht voor in de machine en dat was enkel en alleen omdat al ons gerief vuil was van het vele bezoek!
- Meer afspreken met vriendjes en vriendinnetjes: Hier scoren we niet slecht :-) Ollie, Joke, Kristof en Inge zijn komen nieuwjaren met een uitgebreid diner/lunch én we zijn gaan schaatsen in Brugge en in Overmere. We zijn op zwier geweest met Bardie in Sint-Niklaas tot in de vroege uurtjes. En Mie is op zwier geweest met haar vriendin-collegaatjes op een fijne donderdagavond. Daar bovenop was er met de volley ook al 't één en 't ander te doen. Bravo voor onszelf, maar onze lijst is zeker nog niet afgewerkt!
- Meer bezoekjes brengen aan de grootouders: We hebben ze al allemaal gezien om te nieuwjaren, maar veel verder zijn we nog niet geraakt. Maar morgen brengen we daar verandering in, dus dat zijn we echt goe bezig!
- Veel boeken lezen: Sammy kreeg van Joke, Kristof en Ollie een strip (Kiekepedia) en daar las hij in. Ik kwam niet verder dan de reclameblaadjes :-( Voornemen is ver weg!
- Enkel friet eten op vrijdag: De eerste twee weken van januari waren we echt goed begonnen!! Maar ondertussen verzamelen we het ene "frietstrafpunt" na 't andere... Nie goe bezig, verre van... Maar wel al dikwijls eens zelf gekookt!
- Meer én op regelmatige basis bloggen: hmm, ook al niet zo super. We proberen in elk geval elke dag te twitteren, kwestie van het BigBrother-gehalte op peil te houden. Maar blogs schrijven komt er niet van, ook al vind ik dat leuk!

Een score van 50% is op zijn plaats denk ik :-)

Jammer genoeg begon het jaar niet zo leuk. Sammy's overgrootmoeder, Grote Meet, overleed op 3 januari... Ook al zag Sammy ze niet zo vaak meer, een meme verliezen doet altijd pijn en verdriet... :-(

Gelukkig was de rest van de maand leuk:
Op oudejaar waren we niet zat en zaten we om 5u in ons bed, waardoor het nieuw jaar echt wel fris begon. Tof! Op 2de nieuwjaar gingen we nog eens naar 't Keyzershof, lekker melig doen :-)
We gingen naar Madagascar kijken met Thalia en Inge in een ijskoude zaal (wat ons 4 gratis tickets opleverde!) en nieuwjaarden bij de volley van Kalken en met meme Ertvelde.
Joke, Kristof, Ollie en Inge kwamen eten bij ons en we toverden een ferm menu tevoorschijn (zie: veel en lekkere hapjes, zoete chocoladetaart, ...). Daarna hebben we ons super geamuseerd op den Donk met ridderspelletjes op het ijs, sleeën, ... Echt een topnamiddag! En ik kreeg superleuke, warme pantoffels! Dankjewel lieverds!
Voor het eerst vierden we verloren maandag en maakten we zelf worstenbrood en appelbollen!
Zoals eerder gezegd zagen we Bardie na de match bij Sigivok. Ook oude bekende Edo liepen we tegen 't lijf! Nog es een avondje op zwier met Bardie deed deugd!!
Sammy speelde scheidsrechter in een kadettenwedstrijd en deed dit met verve :-)
Ik bracht enkele bezoekjes aan osteopaat Tubex en leerde mijn eigen lijf kennen... Zeer curieus... Ben benieuwd wat het zal opleveren...
We gingen op babybezoek bij de kleine Vic (de zoon van Sammy's collega) met de collega's en ik ging een hapje eten in Grade met Sandra, Iris en Charlène.
We gingen supporteren voor Menen, maar tevergeefs...
Elk om beurt kregen we een zware verkoudheid, maar straffe ma(nn/damm)en dat we zijn, bleven we werken!
Op het ribbetjesfestijn speelden we obertje en spijsden we de kas.
En last but not least bezochten we een paar huizen. Eigelijk valt er niet veel over te zeggen: echt plezant is het niet en we hebben er zeker nog geen gevonden. :-(
Maar kom, we zoeken verder!
We waren net, zoals iedereen, ondersteboven van het drama in Dendermonde. Ook als je nog geen kindjes hebt, krijg je echt kippenvel hiervan... Zo relativeer je alle immofrustraties heel snel!
En zo zit de maand er bijna op. Morgen een dagje verlof!

Voila, aan dat ene goede voornemen is er dus gewerkt!

Hasta la vista!

0 reacties:

Een reactie plaatsen