15 oktober 2008

Over stress, stress en nog eens stressssssss

Bij deze volgt nog een kleine weergave van de laatste dagen voor ons huwelijk...

Flinke planners als we zijn, hadden we al maandenlang een excelfileke waarin we goed bijhielden wat er nog allemaal moest gebeuren, wanneer dat zou gebeuren, wat we eventueel nodig hadden, wie we eventueel moesten contacteren, ... tot in de kleinste details.
Wie ons kent, weet dat we beide laatkomers (≠ laatbloeiers) zijn en dat we pas in actie schieten wanneer er wat druk komt en we niet veel langer meer mogen wachten.
Ondanks onze prachtig uitgekiende planning, mét kleurtjes, geschiedde weer wat al lang te voorspellen was: in de laatste weken moest nog ontzettend veel gebeuren, met bakken, kilo's, liters, meters, emmers, zakken, frigo's, auto's, hoofden, ... vol stresssssss, tot gevolg.
Niet alleen het laat in actie schieten, maar ook het blijven twijfelen over allemaal kleinigheden, zorgde ervoor dat we véél vertraging hadden!
Bovendien gingen er nog heel wat dingen fout in de laatste weken: mislukte proefkapsels (zie foto 1), boekjes die volledig verkeerd gekopieerd werden, een copycenter dat ineens geen kaftje en geen nietjes kon voorzien, een snotneus en keelpijn, een bal op moeders hoofd, bloemblaadjes die niet geleverd werden, een cd-schrijver die in staking ging, kilo's die eraf vlogen, uitslag op verkeerde plaatsen, te weinig bloemen, de goede nagellak op bij de visagiste, ...

Maar we bleven doorgaan, we hielden vol en we bleven aan de slag tot op het laatste moment! :-)

Ons spaar- en wensenvarken werd de laatste dagen geknutseld (zie foto 2), de boekjes gevouwen, ik (Mie) bracht meer dan eens een bezoekje aan de kapster, een heel pak cd-tjes werd geschreven en voorzien van covertjes, de openingsdans werd geoefend, ...
Ieder vrij moment waren we bezig, elke avond tot middernacht en later...
Onze huwelijksbelofte schreven we zelfs pas de vrijdagnacht, enkele uurtjes voor we ze zouden uitspreken!



Maar we zijn er (bijna) geraakt. Een paar dingetjes zijn nooit klaar geraakt, maar daar heeft niemand iets van gemerkt :-)
We hebben ons lesje wel geleerd, late vogels dat we zijn. (of dat hopen we toch...)

Eén tip voor toekomstige trouwers: begin er op tijd aan!!! (of wees niet zo veeleisend voor jezelf ;-) )

2 opmerkingen:

  1. Ken je zelf !!!! Het begin van alle wijsheid !!
    En dan staat er nog niets in over de 2 jurken die op vrijdagavond geleverd werden - de sjaals die die dag gekocht werden, de chaufffeurs die ik op donderdag belde en de auto's die zaterdagmorgen nog gepoetst werden, martine die nog om de ballonnen voor op de oprit moest , de hemden die tante rita nog moest strijken , de tantes die op vrijdagavond nog de vensters zeemden .....
    dus nog een bedankje aan iedereen die die week en de dag zelf bijsprong waar het nodig was !!

    Mama

    BeantwoordenVerwijderen
  2. tis toch allemaal goe gekomen, niemand heeft iets gemerkt. ikke toch nie.
    Veel geluk.
    xxx
    Josje

    BeantwoordenVerwijderen